اثبات قضیه ریاضی بعد از 400 سال

در سال 1611 میلادی "جانز کپلر" قضیه ای را به این صورت بیان کرد: بهترین راه برای نگه داشتن هر جسم کروی روی یکدیگر ایجاد کردن یک شکل هرمی است. این قضیه به ظاهر ساده است اما تا به امروز اثبات نشده بود!


به گزارش گروه خواندنی های باشگاه خبرنگاران، هر رور از مسائل مختلف ریاضی استفاده می کنیم بدون آنکه قضیه آن ها را بدانیم یا راهی برای اثباتشان بلد باشیم. این قضیه های ریاضی سال هاست که ثابت شده اند و از اولین کتاب ریاضی تا آخرین درس های سخت دانشگاهی آن ها را فراگرفته ایم ولی در این میان برخی قضایا هستند که هنوز ثابت نشده اند.

در سال 1611 میلادی "جانز کپلر" قضیه ای را به این صورت بیان کرد: بهترین راه برای نگه داشتن هر جسم کروی روی یکدیگر ایجاد کردن یک شکل هرمی است. این قضیه به ظاهر ساده است اما تا به امروز اثبات نشده بود!



حالا پس از گذشت 403 سال از طرح اولیه این قضیه دانشمندان بالاخره توانسته اند ان را به اثبات برسانند. پروفسور "توماس هالس" از سال 1998 مشغول کار روی این پروژه است و تا به حال چندین نظریه را ارائه کرده است اما بهترین آنها نهایتا توانسته بود 99 درصد از قضیه را اثبات کند.

او در سال 2003 با استفاده از ابررایانه ها یک نرم افزار را برای اثبات این قضیه راه اندازی کرد. این نرم افزار وظیفه داشت تا میلیون ها معادله را انجام دهد. این هفته کار نرم افزار تمام شده و قضیه به اثبات 100 درصدی رسیده است.


منبع: باشگاه خبرنگاران

مریم میرزاخانی، برنده معتبرترین جایزه ریاضی جهان

مدال فیلدز ۲۰۱۴ که معتبرترین جایزه دنیای ریاضیات محسوب می‌شود مشترکا به دکتر مریم میرزاخانی، آرتور آویلا، مانجول بهارگوا و مارتین هایرر اهدا شد.


مدال فیلدز، معتبرترین جایزه جامعه ریاضی‌دانان جهان است که هر ۴ سال یک‌بار و به ریاضی‌دانان برگزیده زیر ۴۰ سال اهدا می‌شود.


پایگاه اینترنتی جامعه بین‌المللی ریاضیات IMU فهرست برندگان جوایز امسال را اعلام کرد که بر اساس آن،  مریم میرزاخانی، آرتور آویلا، مانجول بهارگوا و مارتین هایرر مدال فیلدز ۲۰۱۴ را برنده شده‌اند. البته این جایزه برای دکتر میرزاخانی ارزشی دوچندان دارد، چراکه او نخستین بانوی ریاضی‌دانی است که از زمان تاسیس جایزه فیلدز در سال ۱۹۳۶/۱۳۱۵ تاکنون موفق به کسب این عنوان شده است.


معرفی برندگان مدال فیلدز ۲۰۱۴


آرتور آویلا، برزیلی-فرانسوی، ۳۵ ساله، مدیر تحقیقات CNRS پاریس، به خاطر مشارکت فوق‌العاده در نظریه سیستم‌های دینامیک (پویا)


مانجول بهارگوا، کانادای-آمریکایی، ۴۰ ساله، استاد ریاضی دانشگاه پرینستون (ایالات متحده) به خاطر ابداع روش‌های فوق‌العاده قوی در هندسه اعداد


مارتین هایرر،اتریشی-انگلیسی، ۳۸ ساله، استاد ریاضی دانشگاه وارویک (انگلیس) به‌خاطر مشارکت فوق‌العاده در نظریه معادلات دیفرانسیل پاره‌ای تصادفی


مریم میرزاخانی ، ایرانی-آمریکایی، ۳۷ ساله، استاد ریاضی دانشگاه استنفورد (ایالات متحده) به‌خاطر مشارکت فوق‌العاده در دینامیک و هندسه سطوح ریمانی و دیگر فضاهای مدول.


برای آشنایی بیشتر با فعالیت‌های دکتر میرزاخانی، اینجا را کلیک کنید.


منبع: خبر آنلاین